University of Kufa
السيرة الذاتية - ليث العبيدي

ليث فريد حسن العبيدي

اللقب العلمي: أستاذ مساعد

الكلية: الزراعة

القسم: علوم الاغذية

الصورة الشخصية (متوسطة)

الملف الشخصي

• بكلوريوس علوم في الزراعة – قسم الصناعات الغذائية من جامعة بغداد –كلية الزراعة ( الاول على القسم) سنة 2000
• ماجستير علوم في الزراعة – قسم علوم الاغذية من جامعة بغداد – كلية الزراعة سنة 2003
• دكتوراة علوم في الزراعة – قسم علوم الاغذية من جامعة ولاية اوكلاهوما - كلية الزراعة / امريكا سنة 2012

الدورات العلمية
• حاصل على الشهادة الدولية لقيادة الحاسوب (ICDL) من جامعة بغداد
• حاصل على شهادة في دورة طرائق التدريس والتدريب الجامعي من جامعة المستنصرية
• حاصل على شهادة اجتياز في اختبار صلا…

عرض المزيد

الاهتمامات البحثية

  • الاغذية الوضيفية
  • الاغذية الوظيفية

البحوث المنشورة

Molecular characteristics of bacteriocin produced by lactic acid bacteria isolated from local dairy products in Al-Najaf Province

الباحث الأول: Hussein Ali Hussein
الباحثين الآخرين: Sahar Mohammed Jawad1* , Laith Fareed Hasan Al-Obaidi
المجلة: Annals of Tropical Medicine & Public Health
تاريخ النشر: None
مختصر البحث:
Bacteriocins are ribosomally synthesized peptides or proteins possessing antibacterial activity against foodborne pathogens and spoilage bacteria, either within same species (limited range), or other species within a genera (wide range). In this e…

Antimicrobial, antioxidants activity and Nutritional Properties of High Protein Breads from Vignaradiata

الباحث الأول: Riyadh Shamki Ali
الباحثين الآخرين: Laith Fareed Hasan Al-Obaidi1, Manal Abdalwahed Alssirag
المجلة: Indian Journal of Public Health Research & Developmen
تاريخ النشر: None
مختصر البحث:
The aim of the current study was to identify the effect of replacing wheat flour with mung bean flour at different levels (0, 5, 10, 15, 20 and 30%) represented as (C, M1, M2, M3, M4 and M5) respectively in some chemical properties of flour, in addi…

PHYSICAL AND NUTRITIONAL PROPERTIES OF BREAD FROM WHEAT FLOUR FORTIFICATION WITH COWPEA (VIGNA UNGUICULATA) FLOUR

الباحث الأول: Riyadh Shamki Al
الباحثين الآخرين: Laith Fareed Hasan Al-Obaidi, and Manal Abdalwahed Alssirag
المجلة: Plant Archives
تاريخ النشر: None
مختصر البحث:
In this study, the effect of replacing different levels of wheat flour with cowpea flour on the physical and nutrition properties of bread were studied. Different replacing levels (0, 5, 10, 15, 20 and 30)% of wheat flour with cowpea flour represen…

EFFECT OF ADDING DIFFERENT CONCENTRATIONS OF TURMERIC POWDER ON THE CHEMICAL COMPOSITION, OXIDATIVE STABILITY AND MICROBIOLOGY OF THE SOFT CHEESE

الباحث الأول: Laith Fareed Hasan Al-Obaidi
المجلة: Plant Archives
تاريخ النشر: None
مختصر البحث:
In this study, the influence of turmeric powder on the chemical composition, oxidative stability, and microbiological of the soft cheese was evaluated. Different concentrations of turmeric powder (0, 0.1, 0.2 and 0.3%) represented as (T1, T2, T3 an…

EFFECT OF ADDING DIFFERENT CONCENTRATIONS OF THYME OIL ON REDUCING THE TOTAL MICROBIAL COUNT IN THE SOFT CHEESE TO INCREASE THE SHELF LIFE

الباحث الأول: Laith Fareed Hasan Al-Obaidi
الباحثين الآخرين: Hussein Ali Hussein
المجلة: Biochemical and cellular Archives
تاريخ النشر: None
مختصر البحث:
The thyme oil was added to the milk that processed into soft cheese in a concentration of (1 ml thyme oil /1000 ml milk (T2), 2 ml thyme oil/ 1000 ml milk (T3), 3ml thyme oil / 1000 ml milk (T4) in addition to the control treatment no thyme oil ad…

Effect of Different Concentrations of Aqueous Ginger Extract on Some Physical and Sensory Properties of Yoghurt

الباحث الأول: Laith Fareed Hasan Al-Obaidi
المجلة: kufa Journal of Agricultural Sciences
تاريخ النشر: None
مختصر البحث:
Abstract The present study was designed to determine the effect of using the aqueous ginger extract on the physical and sensory properties of yoghurt.In club to see the issue of different concentrations of the aqueous ginger extract on yoghurt pro…

Mechanical Extraction of Wheat Germ Oil

الباحث الأول: Laith Al-Obaidi
الباحثين الآخرين: Nurhan Turgut Dunford Carla Goad
المجلة: American Society of Agricultural and Biological Engineers
تاريخ النشر: None
مختصر البحث:
Wheat germ oil (WGO) is one of the richest natural sources of vitamin E and contains a number of other health-beneficial bioactive compounds, including polyunsaturated fatty acids, policosanol, and phytosterols. The conventional WGO extraction techn…

المحاضرات